De beschikbaarheid wordt gecontroleerd en de prijzen geladen..

Razendsnel jouw beste parkeerdeal!
Betaalmethodes
de

Prijzen vergelijken

Taxi’s buiten de officiële taxistandplaats beboet

18
feb
Taxi

De gemeente Haarlemmermeer gaat taxironselaars bij Amsterdam Airport Schiphol vanaf nu strenger aanpakken. De vele taxironselaars die taxi’s aanbieden buiten de officiële taxistandplaats van de luchthaven, die riskeren sinds twee weken geleden een flinke boete.

Deze uitspraak werd gedaan nadat de gemeente Haarlemmermeer een kort geding aanspande tegen de groep van 61 taxichauffeurs bij de luchthaven. Tijdens dit kort geding kreeg de gemeente gelijk. Hierdoor mag de gemeente Haarlemmermeer vanaf nu deze zogeheten taxironselaars weren bij de uitgangen de nationale luchthaven. Volgens burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer zijn deze maatregelen hard nodig omdat de niet-officiële taxi’s veel overlast veroorzaken.

Een taxichauffeur die legaal op Schiphol wil staan en dus zonder problemen als officiële taxichauffeur bij de luchthaven aan het werk wil, die moet hiervoor maandelijks een bepaald bedrag betalen aan de luchthaven. Dit bedrag loopt op tot enkele honderden euro’s. Deze taxichauffeurs mogen vervolgens aan het werk op de officiële taxistandplaats van Schiphol. Een deel van de taxichauffeurs weigerde dit bedrag echter te betalen. Deze chauffeurs wachtten daarom bij de uitgangen van de terminals reizigers op, om zo hun diensten aan te bieden. Volgens een woordvoerder van de luchthaven gedroegen een aantal van hen zich hierbij ongepast, wat er voor zorgde dat de gemeente een kort geding tegen de taxironselaars aanspande. De luchthaven had tot deze maand beveiligers ingeschakeld om de toeristen naar de officiële standplaats te leiden en er voor te zorgen dat deze reizigers geen gebruik zouden maken van de diensten van de taxironselaars.

“Dankzij Parkerenschiphol-airport heb ik 4 weken lang mijn auto veilig en overdekt kunnen parkeren”

Robin v/d Laan

“Makkelijk vergelijken en goedkoop parkeren, perfect! ”

Saskia Bruins

“Parkerenschiphol-airport.nl kan ik iedereen aanraden correcte informatie en overzichtelijke website”

Familie Krans

Altijd op de hoogte van de laatste acties en kortingscodes

Twitter

Facebook

Klantenservice: 088 57 00 190
(Ma t/m Vr | 9:00 - 13:00)

Whatsapp service:
(Ma t/m Vr | 9:00 - 17:00)

Email: contact@parkcare.nl

© 2019 Parkeren Schiphol