De beschikbaarheid wordt gecontroleerd en de prijzen geladen..

Razendsnel jouw beste parkeerdeal!
Betaalmethodes
de

Prijzen vergelijken

Schiphol de grootste luchthavan van Europa

6
jun
Europa op de kaart

De groei van Amsterdam Airport Schiphol verloopt nog sneller dan verwacht. De Nederlandse luchthaven is inmiddels zelfs namelijk al benoemd tot de grootste luchthaven van Europa, een feit dat gemeten is naar starts en landingen.

Het gemiddelde aantal vluchten op Schiphol groeide ruim 6 procent en liet in de maand april volgens de Luchtverkeersleiding Nederland met gemiddeld 681 starts per dag alle andere Europese concurrenten ver achter zich. De stijging met 6 procent is een erg snelle groei en daarnaast beduidend veel groter dan bij de nummer twee op de lijst van luchthavens van Europa, namelijk de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs. De groei op Schiphol wordt voor een groot deeld gewijd aan thuisvlieger KLM, die in april het aantal vluchten met maar liefst 0,7 procent opvoerde.

Verder heeft Schiphol er een nieuw record bij. De luchthaven heeft namelijk een record aantal vliegbewegingen op één dag gemeten. Op vrijdag 27 mei waren er meer dan 1500 starts en landingen op Schiphol. Vorig jaar werden er in totaal ruim 462.000 vluchten afgehandeld op Schiphol, dit jaar verwacht de luchthaven wederom een sterke groei van ongeveer 3 procent. De groei brengt echter ook wat nadelen met zich mee. Er is namelijk afgesproken dat de luchthaven tot 2020 maximaal slechts 500.000 starts en landingen in een jaar mag verwerken, maar de bezoekersaantallen blijven toch steeds sterker groeien. Hierdoor kan Schiphol deze aantallen binnenkort misschien niet meer goed verwerken en zal het steeds drukker blijven worden.

“Dankzij Parkerenschiphol-airport heb ik 4 weken lang mijn auto veilig en overdekt kunnen parkeren”

Robin v/d Laan

“Makkelijk vergelijken en goedkoop parkeren, perfect! ”

Saskia Bruins

“Parkerenschiphol-airport.nl kan ik iedereen aanraden correcte informatie en overzichtelijke website”

Familie Krans

Altijd op de hoogte van de laatste acties en kortingscodes

Twitter

Facebook

Klantenservice: 088 57 00 190
(Ma t/m Vr | 9:00 - 13:00)

Whatsapp service:
(Ma t/m Vr | 9:00 - 17:00)

Email: contact@parkcare.nl

© 2019 Parkeren Schiphol