De beschikbaarheid wordt gecontroleerd en de prijzen geladen..

Razendsnel jouw beste parkeerdeal!
Betaalmethodes
de

Prijzen vergelijken

Nieuwe beveiligingscontrole Schiphol: wat u moet weten

9
jun

Vanaf 3 juni is Schiphol gaan werken met een nieuwe passagierscontrole namelijk de Security Scan. Schiphol beschikt als enige luchthaven ter wereld over deze screeningtechnologie en is trots op een waarborg van privacy die nergens anders zo goed is. De scans worden gemaakt door middel van de millimeter wave technologie en geanalyseerd door een computer, er wordt dus in tegenstelling tot de veelgebruikte Bodyscan geen röntgenstraling of een menselijke operator gebruik gemaakt.

Nieuwe werkwijze

Met de nieuwe centrale beveiliging zijn de 130 controle-lanes aan de gates niet meer nodig, vanaf nu kunnen de reizigers na het inchecken terecht bij een van de vijf grote centrale controlepunten. Dit gaat er niet alleen voor zorgen dat de reizigers sneller gecontroleerd worden maar ook dat de comfort en veiligheid van de reiziger vergroot worden. De centrale controles zorgen er namelijk voor dat de hele airport veilig is, zonder dat er dingen fout kunnen gaan tussen het inchecken en aankomst bij de gate. Ook is er gedacht aan de privacy van de reiziger, de scans worden uitgevoerd en geanalyseerd door een computer waardoor lichamelijke controles door een beveiligingsmedewerker niet meer nodig zijn.

Wat betekent dit voor de reiziger?

De reiziger gaat na het inchecken direct door naar de securitycontrole in vertrekhal 1, 2 of 3. Hier kunt u aan de balie in alle gemak uw handbagage neerleggen en vervolgens doorlopen. De balie is erop ingericht dat u niet in de rij hoeft te staan en u hoeft dus ook geen rekening te houden met degene voor of na u. Reizigers die gecontroleerd zijn kunnen vervolgens via de eerste verdieping direct doorlopen naar de terminal. Passagiers die niet voldoen aan de EU veiligheidseisen lopen gescheiden via de tweede verdieping naar de paspoortcontrole en bagagehal zodat andere reizigers hier niet door worden opgehouden. Overstappers die op een andere luchthaven al volgens de EU-richtlijnen zijn gecontroleerd hoeven niet nogmaals gecontroleerd te worden en kunnen direct doorlopen naar de gate.

“Dankzij Parkerenschiphol-airport heb ik 4 weken lang mijn auto veilig en overdekt kunnen parkeren”

Robin v/d Laan

“Makkelijk vergelijken en goedkoop parkeren, perfect! ”

Saskia Bruins

“Parkerenschiphol-airport.nl kan ik iedereen aanraden correcte informatie en overzichtelijke website”

Familie Krans

Altijd op de hoogte van de laatste acties en kortingscodes

Twitter

Facebook

Klantenservice: 088 57 00 190
(Ma t/m Vr | 9:00 - 13:00)

Whatsapp service:
(Ma t/m Vr | 9:00 - 17:00)

Email: contact@parkcare.nl

© 2019 Parkeren Schiphol