De beschikbaarheid wordt gecontroleerd en de prijzen geladen..

Razendsnel jouw beste parkeerdeal!
Betaalmethodes
de

Prijzen vergelijken

Lange rijen door paspoortcontrole

24
feb
Amerikaans paspoort

Amsterdam Airport Schiphol waarschuwt reizigers voor onderbezetting bij de paspoortcontrole op de luchthaven. Schiphol zou graag zien dat er meer geld vrij komt om de lange wachtrijen bij de paspoortcontrole goed aan te pakken en in de toekomst te voorkomen. Gebeurt dit niet, dan verwacht de luchthaven een flinke drukte.

Op Schiphol bestaan al wel geautomatiseerde identiteitscontroles. Deze geautomatiseerde identiteitscontroles werken op gezichtsherkenning. Het systeem dat hiervoor gebruikt wordt heet “No-Q”, oftewel no cue. Dit betekent dat er geen wachtrijen staan. Het probleem is echter dat in werkelijkheid, er wél wachtrijen staan. Het systeem is namelijk toch niet snel en betrouwbaar genoeg om dit probleem op te lossen. Dit zou liggen aan een softwareprobleem, dat met meer geld snel op te lossen zou moeten zijn. De luchthaven heeft op dit moment dit geld niet, wat als gevolg heeft dat mensen vaak toch in de rij voor de gewone paspoortcontrole moeten aansluiten.

De Koninklijke Marechaussee schijnt al langer met tekorten te maken te hebben. Dankzij het verhoogde dreigingsniveau en de grote recente toestroom van asielzoekers uit het buitenland wordt de grenspolitie op steeds meer plekken ingezet. Hierdoor komt de bezetting van de Nederlandse luchthaven steeds verder onder druk te staan. Het ministerie van Veiligheid en Justitie is daarom momenteel met de Koninklijke Marechaussee en Schiphol aan het zoeken naar een goede oplossing voor de drukte door paspoortcontroles op Schiphol.

“Dankzij Parkerenschiphol-airport heb ik 4 weken lang mijn auto veilig en overdekt kunnen parkeren”

Robin v/d Laan

“Makkelijk vergelijken en goedkoop parkeren, perfect! ”

Saskia Bruins

“Parkerenschiphol-airport.nl kan ik iedereen aanraden correcte informatie en overzichtelijke website”

Familie Krans

Altijd op de hoogte van de laatste acties en kortingscodes

Twitter

Facebook

Klantenservice: 088 57 00 190
(Ma t/m Vr | 9:00 - 13:00)

Whatsapp service:
(Ma t/m Vr | 9:00 - 17:00)

Email: contact@parkcare.nl

© 2019 Parkeren Schiphol