De beschikbaarheid wordt gecontroleerd en de prijzen geladen..

Razendsnel jouw beste parkeerdeal!
Betaalmethodes
de

Prijzen vergelijken

Flinke groei in aantal passagiers voor Nederlandse luchthavens

21
jul

Luchthaven Schiphol is de laatste tijd veel bezig geweest met uitbreidingen en het vergroten van de passagiersaantallen. Dit lijkt goed te werken. Het aantal passagiers die via de luchthaven reizen is ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar gegroeid met maar liefst 3,5%. In totaal gaat het om ruim 11,5 miljoen passagiers die via Schiphol reisden.

Negen op de tien passagiers in Nederland reizen via Schiphol. Voorheen lag dit aantal zelfs nog hoger. De aantallen zijn wat gedaald dankzij de uitbreiding en de groei van Eindhoven Airport. Bij Eindhoven Airport groeide het aantal reizigers met ruim 20 procent, wat zorgde voor in totaal 816000 passagiers. De grootste groei in de passagiersaantallen ligt echter bij Groningen. Wanneer men de huidige passagiersaantallen vergelijkt met vorig jaar, blijkt dat het aantal passagiers dat via Groningen reist bijna verdubbeld is. Bijna twee keer zoveel reizigers maakten gebruik van de luchthaven in Eelde.

Niet alle Nederlandse luchthavens maakten een groei door. Maastricht en Rotterdam zagen hun passagiersaantallen juist dalen. Maastricht verwerkte dit kwartaal minder passagiers, net als in de vier voorgaande kwartalen. Het aantal reizigers nam bij de luchthaven in Maastricht af van 36.000 naar 20.000. Bij Rotterdam daalde het aantal reizigers met 7%.

“Dankzij Parkerenschiphol-airport heb ik 4 weken lang mijn auto veilig en overdekt kunnen parkeren”

Robin v/d Laan

“Makkelijk vergelijken en goedkoop parkeren, perfect! ”

Saskia Bruins

“Parkerenschiphol-airport.nl kan ik iedereen aanraden correcte informatie en overzichtelijke website”

Familie Krans

Altijd op de hoogte van de laatste acties en kortingscodes

Twitter

Facebook

Klantenservice: 088 57 00 190
(Ma t/m Vr | 9:00 - 13:00)

Whatsapp service:
(Ma t/m Vr | 9:00 - 17:00)

Email: contact@parkcare.nl

© 2019 Parkeren Schiphol