De beschikbaarheid wordt gecontroleerd en de prijzen geladen..

Razendsnel jouw beste parkeerdeal!
Betaalmethodes
de

Prijzen vergelijken

Alle taxi’s toegestaan op Schiphol

6
mei

Het Hof heeft bepaald dat het voor alle taxi’s toegestaan is om te werken bij de luchthaven Schiphol. Voorheen werd gedacht dat alleen taxi’s met een speciale vergunning op Schiphol mogen werken. Het Hof heeft nu echter geoordeeld dat de uitspraak over deze regeling, die in de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Haarlemmermeer staat, helemaal niet toegestaan is. De tien taxichauffeurs die eerder in de problemen leken te komen wegens het aanbieden van hun taxidiensten op Schiphol zullen daarom niet gestraft worden. Volgens de wet personenvervoer 2000 maakt het verbieden van taxidiensten geen deel uit van de regels die door de gemeente gegeven kunnen worden.

Met die reden mogen taxichauffeurs voortaan zonder speciale vergunning voor Schiphol op de luchthaven rijden en hier mensen ophalen en brengen. Zij kunnen hun werk uitvoeren op alle wegen die voor het openbaar verkeer openstaan.

Er werden geen uitspraken gedaan over de vraag of de N.V. Schiphol gerechtigd is rijbanen af te sluiten voor taxiverkeer behalve voor degenen die een ‘Schipholtaxivergunning’ hebben. Het Hof geeft aan dat dit niet aan hen is, maar dat het een zaak is tussen de N.V. Schiphol en de gemeente Haarlemmermeer.

“Dankzij Parkerenschiphol-airport heb ik 4 weken lang mijn auto veilig en overdekt kunnen parkeren”

Robin v/d Laan

“Makkelijk vergelijken en goedkoop parkeren, perfect! ”

Saskia Bruins

“Parkerenschiphol-airport.nl kan ik iedereen aanraden correcte informatie en overzichtelijke website”

Familie Krans

Altijd op de hoogte van de laatste acties en kortingscodes

Twitter

Facebook

Klantenservice: 088 57 00 190
(Ma t/m Vr | 9:00 - 13:00)

Whatsapp service:
(Ma t/m Vr | 9:00 - 17:00)

Email: contact@parkcare.nl

© 2019 Parkeren Schiphol